-
Training


Van ruiter naar personal coach van je paard
 
 
Heeft u problemen met uw paard of wilt u hem laten opleiden, dan kan u het door ons laten trainen.
Ook kunnen wij u helpen met het zadelmak maken van uw paard.

Het zadelmak maken zelf, dus op het paard gaan zitten, doen we ook pas vanaf een leeftijd van 4 jaar.  Dit omdat het skelet van het paard voor deze leeftijd onvoldoende ontwikkeld is om een ruiter te dragen. Pas op een leeftijd van 8 jaar is een paardenskelet volgroeid.

Te vroeg een paard belasten geeft onomkeerbare slijtage aan het lichaam.  Een paard dat op jonge leeftijd gespaard wordt, de kans krijgt om volledig uit te groeien en daarna op een correcte manier getraind wordt, kan tot op hoge leeftijd actief blijven.
Jammer genoeg kunnen weinigen hiervoor voldoende geduld opbrengen en zijn veel sportpaarden op 10 jaar al versleten.
Veel paarden zien er op 3-jarige leeftijd al volwassen uit, maar zijn het zeker niet. 
 
Vanaf 3 j beginnen we wel met handwerk (rechtrichtende buigingsarbeid aan de hand, d.m.v. zijgangen) en longeren.  Op die manier is het paard al gehoorzaam, rechtgericht en musculair correct ontwikkeld voordat er een ruiter op komt te zitten.
 
  
Begeleiding
 

Elk paard dat een ruiter moet dragen heeft nood aan een correcte basisopleiding: rechtgericht en ontspannen, om het paard gezond te houden.  Wij helpen u uw paard 
 
Rugproblemen, kreupelheid, verzet, enz.... zijn veelal het gevolg van een verkeerde training en ongelijke belasting van het paardenlichaam.
Dit is te voorkomen door een ontspannen buigingsarbeid als basis.
 
Lessen kunnen bij u aan huis of bij ons.  Wij leren u hoe u uw paard op een ontspannen, paardvriendelijke manier kan trainen.  Voor een harmonieuze, plezierige samenwerking voor zowel ruiter als paard.
 
 
 
 
 
 
 
 
Accommodatie Ekibalance
 
 
 
 
Website Builder mogelijk gemaakt <br/>door  Vistaprint
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint