top of page

Medical Taping


Medical Taping

Medical taping wordt veelal gebruikt door fysiotherapeuten, voornamelijk in de sportwereld.

Kinesiologie tape is een elastische tape die een liftend effect heeft. De huid en onderliggend fascia wordt iets opgetild waardoor onder andere de bloedcirculatie rondom het aangedane gebied wordt verbeterd. Tevens wordt de druk verlaagd en de pijn verminderd. Kwalitatief goede kinesiologie tape kan over een langere periode gedragen worden, waardoor een doorlopende behandeling wordt gerealiseerd. Dit zal er voor zorgen dat het herstel aanzienlijk bevorderd wordt ook na de osteopathiebehandeling.

Kinesiotape wordt succesvol gebruikt om:

  • Spieren te activeren
  • Spieren te ontspannen
  • Gewrichten te ondersteunen
  • Doorbloeding (en dus herstel van het weefstel) te bevorderen
  • Afvoer van lymfe bij vochtophopingen
  • verbetering van de mobiliteit van littekens
  • Ondersteuning van het lichaam om in een correcte houding te bewegen

Voor paarden en honden gebruik ik kinesiotape die speciaal gemaakt is voor dieren en dus beter kleeft op een vacht dan gewone kinesiotape. De eerste 24u zijn het belangrijkste om herstel te bevorderen, doorgaans blijft de tape echter langer, tot wel 7 dagen op het lichaam zitten.

medical taping bij standsafwijkingen bij veulens

Dit is quarter-veulen Ace. Hij werd geboren in 27 mei 2021, met een angulaire standsafwijking in de carpusgewrichten (x-benigheid in de voorknietjes, vooral de rechter carpus was erg scheef.  Vaak wordt bij dit soort standsafwijkingen operatief ingegrepen. Medical taping is echter een zeer succesvol en eenvoudig middel om de gewrichten te ondersteunen in het corrigeren van scheefstand. 


De eerste foto dateert van 18 juni 2021, de laatste foto is genomen op 17 augustus 2021. In totaal werden Ace zijn beentjes in deze periode 5 keer getaped, met dit mooie resultaat als gevolg.

Ondersteuning sacro-iliacaalgewricht

bottom of page