top of page

Belang van natuurlijke paardenvoeding

Het spijsverteringssysteem van een paard is er vooral op voorzien om ruwvoer (gras, hooi, takken,...) te verteren. Ze hebben een relatief kleine maag en een lang darmstelsel waarbij vooral in de dikke darm bacteriën zorgen voor het fermentatieproces.

Het is dan ook van belang dat het paard constant kleine hoeveelheden voer krijgt, voornamelijk ruwvoer dus. Omdat onze graslanden en hooi vaak te eenzijdig zijn om aan de specifieke behoeften van het paard te voldoen, is het aangewezen aanvullende voeding te zorgen dat het paard voldoende eiwitten, vitaminen, mineralen, spoorelementen,...

Helaas gebeuren er nog veel fouten in het voermanagement bij paarden met talrijke gezondheidsproblemen als gevolg: maagzweren (80% van de sportpaarden!), allergieën, hoefbevangenheid, verstoring immuunsysteem, obesitas,...

bgImage

Paardenvoeding van Equifyt/Agrobs

Na een lange zoektocht naar geschikte aanvullende voeding voor onze eigen paarden, zijn wij terecht gekomen bij de paardenvoeders van Equifyt en Agrobs.

Om ook andere mensen te voorzien in gezonde voeding voor hun paarden, zijn wij nu ook verdeler van deze merken. Dit houdt in dat u deze voeders via ons kan bestellen. Een aantal producten hebben we ook op voorraad.

Neem gerust contact met ons op voor advies omtrent een aangepast rantsoen voor uw paard.

Equifyt omvat een reeks van granenmuesli's, maar ook graanvrije muesli's. Dit merk onderscheid zich van anderen doordat:

Deze paardenmengelingen een grote variatie aan verschillende voedingsmiddelen bevatten. Hoe groter de variatie, hoe kleiner de kans op tekorten en hoe minder het verteringssysteem belast wordt.

De samenstelling elk seizoen wordt aangepast. Want ook het paard heeft naargelang het seizoen andere behoeften. Zowel de granen als de toegevoegde kruiden zijn seizoensaangepast. Ook dit zorgt weer voor een grotere variatie gedurende het jaar. Wij eten toch ook in de winter meer warme stoofpotjes en in de zomer meer verfrissende slaatjes...

Het melassevrij is. Melasse is zeer suikerrijk en een regelrechte aanslag op de oh zo belangrijke darmflora van het paard.

Het in tegenstelling tot vele andere voederproducenten geen gebruik van BHA, BHT, Ethoxyquine of andere onnatuurlijke bewaarmiddelen

De voeders gegarandeerd vrij zijn van Genetisch Gemanipuleerde Organismen (GMO's)

Er wordt aangeraden elk paard 20% Equifyt natural base (kruidenmuesli) of pre active (graanvrije kruidenmuesli) + 80% van een van de andere mengelingen te geven, afhankelijk van de behoeften van het paard (veulens, jonge paarden, senioren, sportpaarden,...)

Daarnaast is er de lijn van Agrobs die voorziet in een reeks mengelingen van ruwvoer dat gewonnen wordt in het Pre-Alpen gebied, waar de gronden veel rijker zijn aan mineralen en spoorelementen.

Het is een echte aanrader om variatie te brengen in een volledig granenvrij rantsoen. Ook kunnen deze producten toegepast worden als volledige vervanging van hooi, bijvoorbeeld bij oude paarden die slecht ruwvoer kunnen kauwen door slijtage aan het gebit.

Agrobs heeft aangepaste mengelingen voor jonge paarden, sportpaarden, allergie gevoelige paarden, lacterend merries, senioren,...

Meer info over deze producten vindt u op http://www.equifyt.be en http://www.agrobs.deSupplementen

Ook de supplementen van Equifyt, Agrobs en Animavital zijn bij ons verkrijgbaar.

Verder worden ter ondersteuning van de osteopathiebehandelingen regelmatig homeopathische/ fytotherapeutische en orthomoleculaire producten geadviseerd van:

Groene os, PUUR natuur, Phytonics, Pharmahorse en Goldmedics.


bottom of page