top of pagebgImage

Osteopathie en acupunctuur voor honden

Net als mensen en paarden kunnen ook honden veel baat hebben van een osteopathie/acupunctuur behandeling, zowel preventief als bij voorkomende problemen:

  • Bewegingsproblemen: kreupelheid, hernia's, verlamming, heupproblemen, rugpijn, scheef lopen...
  • gedragsproblemen: agressie, angst, plotse gedragsveranderingen...
  • hormonale onbalans/vruchtbaarheidsproblemen
  • verminderde prestatie, vermoeidheid, afname van bespiering
  • chronische aandoeningen: huidallergieën, verminderde immuniteit, luchtwegproblemen...
  • herstel en revalidatie na operaties of trauma

Veel honden komen pas als er zich zichtbare problemen voordoen, echter een preventieve behandeling (1 à 2 maal per jaar) kan heel wat ongemak voorkomen.


De behandeling


Een osteopathie/acupunctuur behandeling voor uw hond kan bij ons in de praktijk of bij u aan huis. Kleine- en middelgrote honden worden op tafel behandeld, grote honden op de grond.

De behandeling start met een anamnese waarbij de geschiedenis en achtergrond van de hond besproken wordt. Ook wordt bekeken hoe de hond zich beweegt.

Daarna wordt de hond volledig nagekeken en behandeld. Elk gewricht, van hoofd tot staart tot teen, wordt getest, verder wordt de mobiliteit van de organen bevorderd en het cranio-sacrale systeem komt aan bod. En dit bij elke behandeling. Na de osteopatische mobilisaties volgt het prikken van de acupunctuurnaaldjes als extra ondersteuning.

De behandeling duurt ongeveer een uur. Naast de eigenlijke behandeling wordt meestal ook de voeding en eventuele ondersteuning met supplementen besproken.

Na de behandeling is het goed te voorkomen dat de hond gekke sprongen of hevige bewegingen maakt gedurende een paar dagen na de osteopathie.

Het kan noodzakelijk zijn de behandeling te herhalen, meestal na 4-6 weken.

bottom of page